LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af mian. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Boller

Ingredienser:

  • 500 gram Skummetmælk
  • 2 dl Havregryn
  • 1000 gram Hvedemel
  • 200 gram Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
  • 2 M Æg, hele, rå
  • 40 gram Rapsolie
  • 50 gram Gær, presset, rå
  • 1 tsk Salt, bordsalt
  • 24 gram Sirup
  • 600 gram Mineralvand, dansk vand o.lign.
  • 240 gram **5-korns blanding

Fremgangsmåde:

Havregryn og kerner hældes i en gryde med vandet og koges cirka et minut. Tages af varmen.

Gæren smuldres i et stort fad. Kernegrøden tilsættes koldt mælk, salt og sødemiddel samt æg og olie. Mærk om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.

Når temperaturen er tilpas hældes først lidt af blandingen ned i fadet og gæren røres ud heri, dernæst hældes resten oveni.

Så røres det grove mel i, og man fortsætter med hvedemel til en passende konsistens. Dejen æltes igennem.

Stilles til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1-1½ time.

Dejen slås ned, formes til boller, der efterhæver på pladen i ca. 15-
20 min.

Pensles og drysses.

Bages ved 225 grader i cirka 15 minutter

Servering:
Bollerne kan formes som alm. boller, eller som flade frokostboller.
Servering vil afhænge af udformningen.

Bollerne er fryseegnede og gode at lune i ovn eller på brødrister.


FAKTABOKS
Til 48 personer
Indsendt af mian
Dato: 6/4 2009

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt272666492
Energi pr. person568135

Energiprocent
Fedt18
Protein12
Kulhydrat69
reklame