LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af nuggi. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Grahamsbrød

Ingredienser:

  • 500 gram Kærnemælk
  • 1000 gram Grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 100 gram Hvedekerner, hele/knækkede
  • 50 gram Gær, presset, rå
  • 15 gram Salt, havsalt
  • 15 gram Sukker, stødt melis (saccharose)
  • 500 gram Vand, drikke-, vejl. værdier
  • 50 gram **hørfrø økologiske

Fremgangsmåde:

Dette brød spiser jeg som diabetiker rigtig meget og har fået det godkendt af min diætist. Det er meget mættende og så er det nemt at lave.

Gæren opløses i det lunkne vand og kærnemælken tilsættes.

Salt sukker og kornene som du selv kan variere, men som der så skal regnes på, tilsættes sammen med et par dråber kulør. Så kommer det til at ligne rugbrød.

Grahamsmelet røres i.

Dejen skal ikke æltes eller hæve, men være som en tyk grød.

Put det hele i en rugbrødsform eller lignende og sæt den i en kold ovn, der sættes til 175 grader.

Bages ca. 2 timer på nederste rille, hvoraf de sidste 15-20 min, brødet er ude af formen.

Lad det stå til næste dag, så er det nemmere at skære.
velbekomme...

FAKTABOKS
Til 1 personer
Indsendt af nuggi
Dato: 6/10 2002

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt191614562
Energi pr. person191614562

Energiprocent
Fedt9
Protein14
Kulhydrat78
reklame