LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af Njuk. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Tunmousse

Ingredienser:

  • 200 gram Creme fraiche 18 %
  • 1 stk Løg, rå
  • 150 gram Citron, rå
  • 100 gram Kaviar, uægte (stenbiderrogn)
  • 600 gram Tun i vand, konserves
  • 5 gram Peber, sort
  • 1 tsk Salt, bordsalt
  • 8 gram **Husblas

Fremgangsmåde:

Hak løg meget fint og bland med tun, citronsaft (fra 1 hel citron) og creme fraiche. Blend det evt eller passér det gennem en sigte. Udblød husblasen i koldt vand og opløs den derefter i et par spsk. kogende vand. Rør lidt tunmasse ud i den opløste husblas og bland derefter denne masse med resten af tunmassen. Så klumper den nemlig ikke. Pisk fløden til flødeskum. Når man begynder at kunne danne mønstre i tunmassen blandes flødeskummet forsigtigt i. Pas på al luften ikke slås ud af den. Smag til med salt, peber og evt. lidt vineddike eller lidt mere citronsaft. Vend tilsidst forsigtigt kaviaren i. Fyld massen i en velsmurt form og stil den koldt og tildækket i mindst 2 timer.

Efter den er blevet vendt ud på et fad eller lign. (evt. ved hjælp at dyppe formen kort tid i varmt vand - ikke for længe), så kan den pyntes med tomatsnitter, lidt kaviar, der tages fra inden, det blandes i moussen, og lidt mynte eller citronmelisse.

FAKTABOKS
Til 6 personer
Indsendt af Njuk
Dato: 19/12 2001

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt55241315
Energi pr. person921219

Energiprocent
Fedt35
Protein55
Kulhydrat9
reklame