LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af Nassenøff. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Havreboller

Ingredienser:

  • 150 gram Havregryn
  • 100 gram Hvedeklid
  • 600 gram Hvedemel
  • 300 gram Gulerod, rå
  • 20 gram Olivenolie
  • 50 gram Gær, presset, rå
  • 20 gram Honning
  • 2 tsk Salt, bordsalt
  • 700 gram Vand, drikke-, vejl. værdier
  • 100 gram **Solsikkekerner
  • 200 gram **Tholstrup hytteost
  • 100 gram **Sun Island hørfrø

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

Rør havregryn og vand sammen, lad det trække i 15 minutter.

Smuldr gæren i og rør til den er opløst. Kom salt, sukker, olie og hytteost i.

Ælt melet i lidt ad gangen til det bliver en ret klistret dej. Den skal kun lige æltes med hænderne.

Drys lidt mel over, dæk til (tubbeware er en genial opfindelse til dette formål).

Stilles i køleskab natten over, eller lad den hæve på bordet i 1 time eller mere. Æltes godt igennem med rigeligt mel.

Formes til brød eller boller efter behov. Hæver i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.

Hvis brødet bages i form, bages det i ca. 30 minutter ved 200 grader, og yderligere 10 minutter uden form. Bollerne bages i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Dette brød er særdeles godt som basisbrød til al slags mad. Det er godt både morgen, middag og aften. Brødet indeholder mange gode fibre og hytteosten giver mange proteiner og får det til at
holde sig frisk i meget lang tid.

FAKTABOKS
Til 24 personer
Indsendt af Nassenøff
Dato: 26/4 2007

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt203554846
Energi pr. person848202

Energiprocent
Fedt27
Protein14
Kulhydrat59
reklame