LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af Mathline. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Grovboller

Ingredienser:

  • 100 gram Grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 285 gram Hvedemel
  • 200 gram Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
  • 1 spsk Olivenolie
  • 25 gram Gær, presset, rå
  • 10 gram Honning
  • 10 gram Salt, stensalt, køkkensalt
  • 6 dl Vand, drikke-, vejl. værdier
  • 100 gram **Sigtet speltmel
  • 20 gram **A38 05 procent fedt

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i det lunkne vand. Resten af ingredienserne kommes i skålen og der røres med dejkroge i ca. 4 minutter. Dejen stilles på køl i min. 10 timer. (dejen kan holde i køleskabet i op til 7 døgn)

Bagning:

Med to sker sættes dejklumber på en bageplade - jeg laver 20 stk. af denne mængde dej, dette kan justeres efter ønske. Man kan også vælge kun at bage noget af dejen og på den måde have friskbagte boller flere dage.

Bollerne bages ca. 20 minutter ved 220 grader.

FAKTABOKS
Til 20 personer
Indsendt af Mathline
Dato: 30/10 2007

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt111772661
Energi pr. person559133

Energiprocent
Fedt9
Protein11
Kulhydrat79
reklame