Dette er en opskrift som er indsendt af Havlitten. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift Kylling i ovn med rodfrugter Ingredienser: - 100 gram Creme fraiche 18 %
- 1000 gram Kartoffel, gammel, rå
- 500 gram Selleri, rod, rå
- 5 gram Rapsolie
- 2 gram Salt, havsalt
- 1 gram **paprika
- 500 gram **Kyllingefilet naturel
- 4 skiver **Bacon i skiver
Fremgangsmåde: Rens kyllingfileterne for eventuelt fedt og sener.
Et stk. bacon vikles om hver filet. Lægges på bagepladen på bagepapir.
Kartoffler og selleri skrælles og skæres i både. Sellerien skal være lidt større end kartofflerne, da bagetiden så er den samme.
Kartoffler og selleri bådene vendes med olien og krydderierne og lægges ved siden af kyllingefileterne.
Sættes i ovenen i ca 45 - 50 minutter ved 200 grader.
Serveres evt. med cremefraishen som dyppelse. Men den kan undværes. |  | FAKTABOKS | Til 4 personer | Indsendt af Havlitten | Dato: 11/1 2009 |
Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.
| Kj | Kcal |
---|
Energi i alt | 8440 | 2009 | Energi pr. person | 2110 | 502 |
Energiprocent |
---|
Fedt | 24 | Protein | 30 | Kulhydrat | 46 |
| I alt | Pr. person |
---|
Protein (g) | 151 | 38 | Fedt ialt (g) | 54 | 13 | Fedt mættede (g) | 14 | 3 | Fedt enkeltumættede (g) | 8 | 2 | Fedt flerumættede (g) | 5 | 1 | Cholesterol (mg) | 61 | 15 | Kulhydrater ialt (g) | 227 | 57 | Tilsat sukker (g) | 0 | 0 | Kostfibre (g) | 35 | 9 | Alkohol (g) | 0 | 0 | Vand (g) | 1301 | 325 | A vitamin (RE) | 197 | 49 | D vitamin (_g) | 0 | 0 | Vitamin thiamin (mg) | 0 | 0 | Vitamin riboflavin (mg) | 1 | 0 | Vitamin B6 (mg) | 1 | 0 | Vitamin folat (_g) | 70 | 18 | Vitamin C (mg) | 145 | 36 | Calcium (mg) | 298 | 75 | Jern (mg) | 4 | 1 | Zink (mg) | 2 | 1 | Jod (_g) | 50 | 13 | Natrium (mg) | 818 | 205 |
| g(17111238)a(200722)) |