LIDTFEDT.DK
Min egen opskrift





Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Dette er en opskrift som er indsendt af mettek. Du kan nu vælge at gå tilbage til siden med listen over fedtfattige opskrifter. En anden mulighed er - hvis du har lyst til selv at prøve kræfter med det - selv at indtaste en opskrift

Hvidløgsbrød

Ingredienser:

  • 100 gram Hytteost, 20+
  • 600 gram Hvedemel
  • 55 gram Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
  • 5 fed Hvidløg, rå
  • 50 gram Olivenolie
  • 50 gram Gær, tørret
  • 1 tsk Salt, bordsalt
  • 500 gram Mineralvand, dansk vand o.lign.

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt rugmel, salt og det meste af hvedemelet.

Rør dejen sammen til den er jævn og smidig. En dej med rugmel vil altid være en smule klistret, så lad være med at hælde for meget mel i.

Lad dejen hæve under film eller et klæde i ca. 30 min.

Pil hvidløgsfedene og hak dem fint. Rør dem sammen med ost og fedtstof.

Ælt dejen og skær den i fire stykker.

Rul hvert stykke ud til en firkant der er lige så lang som bagepladen og ca 15 cm bred.

Smør 1/4 af fyldet ud over hver firkant og rul dem sammen på den lange led.

Læg brødene på den smurte bageplade og lad dem efterhæve i 40 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader. Rids brødene med en skarp kniv og bag dem i 20 min til de er blevet gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

FAKTABOKS
Til 4 personer
Indsendt af mettek
Dato: 14/6 2002

Dette er hvad opskriften indeholder af kalorier, vitaminer mm.

KjKcal
Energi i alt131093121
Energi pr. person3277780

Energiprocent
Fedt19
Protein12
Kulhydrat68
reklame