LIDTFEDT.DK
Fedtfattige opskrifter

 
 
 
 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!Der findes efterhånden mange kogebøger med fedtfattige opskrifter. Jeg er selv meget glad for de bøger som Vibeke Fode har udgivet. Hun har bl.a. skrevet 300 fedtfattige opskrifter og 300 nye fedtfattige opskrifter. 2 bøger som er rigtig gode. Der er nogle få opskrifter som ikke falder i min smag, men der er rigtigt mange utroligt gode opskrifter i disse bøger.

Det behøver ikke at være kedeligt at spise fedtfattigt mad. Man kan sagtens finde opskrifter, som er både gode, nemme og lækre.

Det er dog vores erfaring, at det bliver dyrere, når man skal spise fedtfattigt. Man finder nemlig hurtigt ud af, at hakket oksekød 16-19% er alt, alt, alt, alt for fedt. Så hvis man fx. skal lave en gang millionbøf / spaghettisovs, og opskriften skal være fedtfattig, skal man bruge noget hakket oksekød med en fedtprocent på ca. 3 procent og det er ikke billigt.

Vi vil meget gerne have flere opskrifter på denne side. Så hvis du har en opskrift, som er fedtfattig, så send den ind til os og vi vil prøve at offentliggøre den. Du skal også være velkommen til at sende os en bedømmelse af de opskrifter, du finder her. Vi vil meget gerne have noget feedback.

På vores hjemmeside, kan du under punktet Min egen opskrift, indtaste en af dine egen opskrifter som du fx. ikke kender kalorie indholdet af. Vores hjemmeside regner så både kalorie/Kilojouble indholdet, fedtenergiprocenten etc ud for dig. Her er links til nogle udvalgte opskrifter, som andre besøgende af denne hjemmeside har indtastet.

Opskriftsbøger med fedtfattige opskrifter
Her er en liste over nogle af de opskriftsbøger der findes, som har fedtfattig mad som tema. Jeg har ikke selv prøvet disse bøger (endnu), så hvis du har erfaringer med dem, må du meget gerne maile os, eller udfylde formularen på denne side. Det er muligt at købe disse bøger på nettet hos boghandlen e-boghandel.dk. Bare klik på overskriften og du har mulighed for at læse mere om det.

Anne Larsen
er meget fremme i medierne. Jeg har ikke prøvet nogle af hendes opskrifter fra disse bøger, men prøvet et par af dem som Alt for Damerne har udgivet under hendes navn. Dem var jeg ikke specielt imponeret af, men der er mange andre, som er utroligt glade for hendes opskrifter, så derfor nogle henvisninger til hendes opskriftsbøger

Fedtfattig Kost - Gode Hverdagsretter På trods af at det kan være svært at gå en tur i en almindelig dansk skov uden at falde over mindst 3 kondiløbere er det generelle indtryk af danskerne alligevel, at overvægt og fedme i dag præger gadebilledet i alarmerende grad.

Anne Larsen har i mange år kæmpet med sin egen overvægt, med held siden 1995 hvor hun opdagede teorierne om fedtfattig mad. Siden er det gået hurtigt. Hun har tabt 30 kg og har i siden arbejdet på fuld tid med kost og ernæring, med fedme som speciale.

Fedtfattig kost er præget af slow-food og dansk tradition. Bogen er inddelt i frokost- og forretter, hovedretter, desserter, sødt og surt, bagværk og afsnit om råvarer, fedtkalorieprocenter, redskaber og tilberedning.

Fedtfattig kost er fuld af gode råd og opskrifter til overvægtige og andre, der har lyst til at leve fedtfattigt og festligt.

"Fedtfattig kost er en både inspirerende og overskuelig kogebog, som man bestemt ikke behøver være på skrump for at føle sig fristet af. Der er et godt udvalg af frokost-, for- og hovedretter med både kød, fisk og masser af grøntsager. Den søde tand er der også tænkt på. Bogens undertitel er "Gode hverdagsretter", men mange af opskrifterne virker så delikate, at de også sagtens kan bruges som gæstemad."
- Trine Munk-Petersen, Berlingske Tidende

Fedtfattig Kost - Festretter Anne Larsen præsenterer her festmad fra brunch, frokostretter, buffeter, til middage, menuer og alt det ind i mellem. Inspirationerne er mangfoldige: Fra det danske køkken i Tarm og omegn med suppe, steg og is til det ikke mindre raffinerede, fx Babettes gæstebud. Og selvom den står på fede fester, så er vejen til hjertet festlig og fedtfattig.

Vejen Til Hjertet "Vejen til hjertet er en kærlighedsbog fra mig til dig. I ord fortæller den, hvordan jeg fandt vejen til mit hjerte og dermed mig selv gennem kostomlægning, selvindsigt og motion."- Anne Larsen

Andre fedtfattige opskiftsbøger
Vi har her samlet nogle af de (synes vi) bedste opskriftsbøger som der findes på markedet for fedtfattig kost.

Fat-burnerEn revolutionerende ny kostplan der kombinerer sikkert og hurtigt vægttab med et varigt resultat. Når du indtager færre kulhydrater og mindre fedt end din krop har brug for, så går kroppen til angreb på dine fedtdepoter og forvandler sig dermed til et fat-burner-anlæg!

Mere energi, bedre balance, færre kiloAlle mennesker har brug for energi i deres hverdag. Denne bog beskriver klart og direkte, hvordan du får mere energi og holder dig i form, blot ved at spise den rigtige mad i de rette mængder. Det er bogens pointe, at energi leder til balance, og balance leder til færre kilo. Spiser du sundt for at opnå energi og balance, taber du dig helt automatisk og vil også være i stand til at holde vægten efterfølgende.
Læs om hvordan du:

  • Får mere energi ved at spise den rigtige mad i de rette mængder.
  • Opnår en krop i balance.
  • Undgår sygdomme og allergi.
  • Taber dig eller lader være med at tage på.
  • Får den mest effektive motion.
  • Laver sunde og lækre måltider.

Lotte Rye Arndal er personlig træner og livsstilskonsulent for både erhvervsfolk og private.