LIDTFEDT.DK
Kalkunstrimler med Wokkrydderi

 
 
 
 
 




Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Til 2 personer. Fedtenergiprocent: 15

Ingredienser (klik på dem hvis du er tvivl om hvad det er)

  • 200 gram kalkunstrimler
  • 1 mellemstor porre
  • 1 squash
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tomater eller en halv dåse flåede tomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stærk chilisauce (efter smag)
  • 1/2 dl. kinesisk soyasauce
  • 1 1/2 dl. hønsebouillon
  • 1-2 spsk. wokkrydderi
  • Max. 1 spsk. olie til at stege kød og grøntsager
  • Tilbehør: Ris (ca. 1 1/2 dl. pr. person)

Skær squashen i ca. 1x1 cm. tern. Skær porren i skiver. Del peberfrugten og fjern kerner og skær den i strimler. Hak løget. Hvidløgsfeddene skal presses. Hvis du bruger tomater, skal de hakkes/skæres i tern. Hvis du bruger flåede tomater fra dåse, så sørg for at der ikke er alt for meget væde med.

Varm olien (gem evt. noget olie til at stege grøntsagerne med) op i en pande med høj kant (sauter-pande eller måske en wok)

Vend kalkunstrimlerne i wokkrydderiet

Steg kalkunstrimlerne ved høj varme i olien i 2 minutter. Sørg for hele tiden at vende kødet. Når kødet har stegt i 2 minutter (kødet behøver ikke helt at have skiftet farve) tager du det op og lægger dem i en dyb tallerken med en flad tallerken oven på, så de ikke taber for meget varme.

Steg porre, squash, løg og peberfrugt i 3 minutter og kom derefter tomater, hvidløg, boullion, chilisauce og soyasauce i. Dette skal stå og snurre i 3 minutter. Jævn evt. saucen med noget maizena (efter maizena pakkens vejledning).

Vi synes, at der er nok salt i retten, men man kan evt. smage til med lidt salt.