Til 2 personer. Fedtenergiprocent: 17
Ingredienser
- 200 gram skært oksekød i strimler
- 1/2 tsk. cayennepeber
- 1/2 tsk. stærk chilipulver
- 2-3 spsk. ketchup
- 1-2 tsk. stødt spidskommen
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse røde kidneybønner
- 1-2 løg
- 1 1/2 dl. hønsekødsbouillon
- 15-20 cherrytomater
- Salt og peber
- En dåse majs (300 gr.)
- Tilbehør: Brød eller (4 stk.) tortillas
Varm noget af olien op (gem noget til at stege grøntsagerne med) i en pande med høj kant (fx. en sauter-pande eller måske en wok). Olien skal være meget varm
Skær peberfrugten i strimler (ikke for tykke), skær løget i halve ringe og skær cherrytomaterne halvt over.
Vend oksestrimlerne i salt og peber. Steg kødet i olien i 2-3 minutter og drys derefter cayennepeber, chilipulver og spidskommen over kødet og skru ned for varmen. Steg kødet videre i 1 minut med krydderierne. Tag derefter kødet op og hold det varmt (fx. ved at putte det i en dyb tallerken med en flad tallerken henover).
Lad blot det sidde, som måtte sidde fast på panden, efter du har stegt kødet - det giver smag, når vi skal til at stege grøntsagerne
Skru op for varmen igen (brug resten af olien), og steg løg og peberfrugter "bløde" i 3 minutter. Derefter skal man tilsætte ketchup, bouillon og bønner (hæld væden fra bønnerne i vasken), skru ned for varmen og lade det stå og småsimre i 3 minutter.
Skru så op igen og læg kødet i retten sammen med cherrytomaterne. Det hele skal så varmes igennem i 2 minutter.
Varm majsene op separat (fx. 1 minut i mikrobølgeovnen) og server dem så til retten sammen med brød eller tortillas. Hvis man bruger tortillas, skal man lægge tortillaen på tallerken og hælde retten på og så rulle den sammen - nærmest som en pandekage
|