LIDTFEDT.DK
Kyllingegryde

 
 
 
 
 




Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!



Til 5 personer. Fedtenergiprocent: ?? (med tilbehør: ??)
Indsendt af Christel Mikkelsen

Ingredienser

  • 6 stk. kyllingbryst
  • 2 dåser hk. tomat
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1-2 grønne peber
  • 100-200 gr. champignoner
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 ds. majs
  • persille
  • salt og peber
  • 4 spsk. maizena
  • 1 stort glas mælk
  • 1/2 liter vand
  • Ris, evt. vilde ris.

Kyllingestykkerne svitses i lidt olivenolie. Når de har taget lidt farve på begge sider, tages de op og det meste fedt hældes fra gryden. Kyllingekødet ligges i gryden igen. Hæld godt en 1/2 liter vand og bouillonterning ved og de hakkede tomater. De grønne peber, der er skåret i tern, og de skiveskårede champignoner samt majsene puttes i. Gulerødderne skæres i tynde skiver eller rives og puttes i sammen med 1 fed presset hvidløg og 2 hele hvidløgsfed (de kan siden tages fra men giver god smag). Kom persillen i. Lad retten koge i knap 1 time. (Sæt ris over efter en halv times tid.) Tag kyllingestykkerne op og pil kødet af benene og læg det i gryden igen. Lav en jævning af maizena og mælk og hæld det ved. Lad retten koge i 5 minutter og så er den klar. For at retten evt. skal kunne fryses eller genopvarmes, skal persillen have kogt med.